Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje stijgt op FIFA-ranglijst: hoogste positie in zeven jaar

Oranje stijgt op FIFA-ranglijst: hoogste positie in zeven jaar

23 juni 2022, 11:00

Het Nederlands voetbalelftal is gestegen naar de achtste plek op de wereldranglijst van de FIFA, de hoogste klassering sinds 2015. Met een winst van twee plaatsen dankzij goede resultaten in de Nations League is de ploeg van bondscoach Louis van Gaal de grootste stijger in de top 10.

Wereldkampioen Frankrijk presteerde de afgelopen interlandperiode minder goed en is zijn plek bij de beste drie landen kwijt aan Argentinië. Brazilië heeft zijn koppositie op de ranglijst verstevigd. Het land profiteerde van mindere resultaten van België in dezelfde groep als Nederland in de Nations League.

Oranje won de afgelopen interlandperiode van België in Brussel (1-4), zegevierde met de tweede keus in Wales (1-2), speelde gelijk tegen Polen (2-2) in De Kuip en won thuis van Wales (3-2). De groepszege, die een plaats in de finaleronde van de derde editie van de Nations League oplevert, ligt voor het grijpen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.