Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje start met Klaassen, Timber en Koopmeiners tegen Ecuador

Oranje start met Klaassen, Timber en Koopmeiners tegen Ecuador

25 nov 2022, 16:00

Het Nederlands elftal begint om 17.00 uur met Davy Klaassen, Jurriën Timber en Teun Koopmeiners in de ploeg aan de tweede groepswedstrijd op het WK tegen Ecuador. De drie spelers krijgen de voorkeur boven Vincent Janssen, Matthijs de Ligt en Steven Berghuis, die maandag nog aan de aftrap verschenen voor het gewonnen duel met Senegal (2-0).

Klaassen maakte diep in blessuretijd het tweede doelpunt van Nederland tegen de kampioen van Afrika. De Ligt zei na het duel met Senegal dat Timber in het systeem van Oranje misschien wel meer geschikt is voor de rol van rechter centrale verdediger dan hij zelf. Teun Koopmeiners viel sterk in tegen Senegal.

Memphis Depay start op de bank. Bondscoach Louis van Gaal wil zijn topscorer de tweede helft laten spelen. Nederland kan zich met een zege op Ecuador al plaatsen voor de achtste finales. Oranje moet daarvoor zelf winnen van Ecuador en is ook afhankelijk van het resultaat van het gastland tegen Senegal. Alleen als Qatar dat duel niet wint, schaart Oranje zich na een zege officieel bij de laatste zestien.

Opstelling Nederland: Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké en Blind; Koopmeiners, Klaassen en De Jong. Bergwijn en Gakpo.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.