Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje start met Geurts onder de lat

Oranje start met Geurts onder de lat

5 okt 2018, 20:49

BREDA (ANP) - Bondscoach Sarina Wiegman heeft keepster Loes Geurts een basisplek gegeven voor de eerste wedstrijd van Oranje tegen Denemarken in de halve finale van de play-offs voor het wereldkampioenschap. In het uitverkochte Rat Verlegh Stadion in Breda moest Wiegman deze keuze maken omdat eerste keuze Sari van Veenendaal nog wedstrijdritme mist na een blessure. Spits Vivianne Miedema is ook niet fit genoeg om te starten. Voor haar in de plaats begint Lineth Beerensteyn.

,,Sari heeft de afgelopen maand niet gespeeld vanwege een blessure en met Loes hebben we een doelvrouw met wedstrijdritme en veel ervaring", zegt Wiegman.

De Nederlandse voetbalsters beginnen om 20.00 uur in Breda aan de belangrijke play-offwedstrijd tegen Denemarken. Het is de herhaling van de finale van het EK in 2017, die Oranje won met 4-2.

Opstelling Nederland: Geurts; Van Lunteren, Dekker (aanvoerster), Bloodworth en Van Es; Groenen, Spitse en Van de Donk; Van de Sanden, Beerensteyn en Martens.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.