Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje start kwalificatietoernooi voor WK in Turkije

Oranje start kwalificatietoernooi voor WK in Turkije

24 mrt 2021, 09:02

Met een uitwedstrijd tegen Turkije begint het Nederlands elftal woensdagavond aan het kwalificatietoernooi voor het WK in Qatar. Bondscoach Frank de Boer heeft zijn ploeg in slechts twee trainingen moeten voorbereiden voor de eerste groepswedstrijd in het Atatürk Olympisch Stadion van Istanbul.

De Boer kan geen beroep doen op verdedigers Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en Nathan Aké. Hij beschouwt de Turken samen met de Noren de grootste concurrent voor de groepszege die een rechtstreeks ticket oplevert voor het WK, dat vanwege de mensenrechten in het emiraat zwaar ter discussie staat. Letland, Montenegro en Gibraltar zijn de overige tegenstanders van Nederland in de poule.

De nummers twee van tien kwalificatiepoules krijgen een herkansing. Zij mogen in de play-offs met twee landen uit de Nations League om slechts drie resterende tickets strijden.

Turkije plaatste zich als nummer 2 van de poule achter Frankrijk voor het EK, dat naar komende zomer is verplaatst. De Turken wonnen de thuiswedstrijd tegen de Fransen (2-0) en vochten zich in het uitduel met regerend wereldkampioen naar een gelijkspel (1-1).

Het duel begint om 18.00 uur.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.