Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje staat voor 800e interland

Oranje staat voor 800e interland

22 mrt 2019, 12:06

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlands elftal speelt zondag tegen Duitsland de achthonderdste interland. Van de tot dusver gespeelde landenwedstrijden werden er 402 gewonnen en 221 verloren. Oranje speelde 176 keer gelijk.

Nederland won elf van de 42 interlands tegen Duitsland. Mooi was de zege in de halve finale van het EK van 1988 (2-1). De verloren WK-finale van 1974 (2-1) doet nog steeds pijn. De Duitsers versloegen Oranje vijftien keer.

België was in de 799 voorgaande interlands de favoriete opponent van Nederland. Beide ploegen stonden 127 keer tegenover elkaar. Duitsland staat als tegenstander op de tweede plaats, gevolgd door Zwitserland (33 keer).

Oranje ontvangt Duitsland in de Johan Cruijff ArenA op de dag dat de naamgever van het stadion exact drie jaar geleden is overleden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.