Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje zonder De Ligt tegen Oekraïne, Stekelenburg eerste doelman

Oranje zonder De Ligt tegen Oekraïne, Stekelenburg eerste doelman

12 juni 2021, 13:42

Matthijs de Ligt doet zondag definitief niet mee tegen Oekraïne in de eerste wedstrijd van het EK. De Ligt is nog altijd niet volledig hersteld van zijn liesblessure. Maarten Stekelenburg krijgt de voorkeur boven Tim de Krul. De 38-jarige Ajacied begint onder de lat. Dat bevestigt bondscoach Frank de Boer zaterdag.

'Het is een moeilijke keuze geweest', zei bondscoach Frank de Boer op zijn laatste persconferentie voor de eerste wedstrijd van Oranje zondag op het EK tegen Oekraïne. 'Alle respect voor Tim, maar ik heb voor Maarten gekozen.'

De Boer zag vorige maand Jasper Cillessen nog als zijn eerste doelman voor het EK. De 60-voudig international testte echter positief op corona. De Boer liet aanvankelijk weten dat Cillessen weer bij Oranje zou aansluiten als hij negatief zou worden getest, maar uiteindelijk besloot hij hem toch niet op te nemen in zijn definitieve selectie voor de Europese eindronde in elf landen.

De Ligt

'Voor Matthijs komt de wedstrijd net iets te vroeg, daarin gaan we geen risico nemen', vertelde bondscoach Frank de Boer zaterdag tijdens een persconferentie. 'Er komen nog twee andere wedstrijden. Als het spannend was geweest, had hij kunnen spelen, maar gezien de aard willen we geen risico nemen. Hij zit er dicht tegenaan. We verwachten dat hij er de volgende wedstrijd bij is.'

De Ligt viel vorige week tijdens een training in Portugal uit met liesklachten. Hij trainde afgelopen week aangepast. De Ligt werd afgelopen zondag in de oefenwedstrijd tegen Georgië vervangen door Jurriën Timber.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.