Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje speelt na zege op Polen tegen Italië in Nations League

Oranje speelt na zege op Polen tegen Italië in Nations League

7 sep 2020, 10:26

Het Nederlands elftal vervolgt de Nations League met een thuiswedstrijd tegen Italië, aanvang 20.45 uur in de Johan Cruijff ArenA. Bondscoach ad-interim Dwight Lodeweges hoeft geen internationals te sparen, na de winst van vrijdagavond op Polen (1-0). Mogelijk keert Denzel Dumfries terug in de basisformatie. Hij is weer beschikbaar nu zijn partner van een zoon is bevallen.

Italië opende de tweede editie van de Nations League vrijdagavond met een gelijkspel tegen Bosnië Herzegovina (1-1). Bondscoach Roberto Mancini heeft al aangekondigd dat hij enkele wijzigingen moet doorvoeren in zijn opstelling. Niet al zijn beoogde basisspelers zijn al voldoende fit om twee keer binnen vier dagen in actie te komen. Hij kan wel weer beschikken over Giorgio Chiellini, Ciro Immobile en Jorginho,

Oranje komt volgende maand opnieuw bijeen, voor duels met Mexico, Bosnië en Herzogovina en Italië. De internationals hopen dat de directie van de KNVB tegen die tijd een definitieve opvolger voor de naar FC Barcelona vertrokken Ronald Koeman heeft gevonden.

Henk ten Cate heeft al laten weten dat hij beschikbaar is. Louis van Gaal wil ook wel met de KNVB in gesprek over een derde periode bij Oranje. Frank de Boer, Frank Rijkaard, Bert van Marwijk, Peter Bosz en Phillip Cocu zijn om uiteenlopende redenen ook al met Oranje in verband gebracht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.