Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje overleeft hectische slotfase en boekt moeizame overwinning in Letland

Oranje overleeft hectische slotfase en boekt moeizame overwinning in Letland

8 okt 2021, 22:45

Oranje heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de strijd om het directe WK-ticket voor het komende winter in Qatar. In een koud Riga werd een taai Letland met minimale cijfers opzij gezet: 0-1. Davy Klaassen was zoals wel vaker verantwoordelijk voor de openingstreffer. Achteraf bleek het ook het enige doelpunt van de avond.

Van Gaal besloot de vorige interlandperiode met thuisoverwinningen op Montenegro (4-0) en Turkije (6-1) en had daarom geen aanleiding dingen te veranderen. De van een blessure teruggekeerde Cody Gakpo startte links voorin in plaats van de dit keer afwezige Steven Bergwijn.

Verder was er een basisplaats voor Guus Til, die zo mocht beginnen aan zijn vierde interland. De 23-jarige Feyenoorder verving op het middenveld de geschorste reserve-aanvoerder Georginio Wijnaldum. Het was niet verrassend dat Van Gaal voor Til koos. De bondscoach wil achter Memphis Depay twee 'lopende' middenvelders hebben omdat de spits volgens Van Gaal dan het beste tot zijn recht komt.

Frenkie de Jong en Davy Klaassen waren naast Til de andere middenvelders. Klaassen, die na een blessure bij Ajax de laatste duels met een reserverol genoegen moest nemen, bewees snel zijn waarde. Uit een hoekschop van Depay schoot hij de bal in de 18e minuut in één keer achter doelman Roberts Ozols.

Die treffer bleek geen opmaat voor een overtuigende eerste helft van Oranje, dat door slordigheden twee grote kansen weggaf aan Letland. Berghuis en Gakpo zorgden aan de overkant voor rust voor nog wat gevaar.

Letland was met een schot ruim voorlangs direct na rust nog een keertje in de buurt van het doel van Nederland, dat daarna het initiatief nam en op zoek ging naar een tweede treffer. Invallers Noa Lang (die debuteerde) en Ryan Gravenberch waren daar dichtbij, maar wisten net niet te scoren.

In blessuretijd ontsnapte Oranje. Doelman Justin Bijlow voorkwam een late gelijkmaker van de Letten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.