Terug

Volg Vandaag Inside

'Oranje onzeker voor De Vrij door reisverbod in Italië'

'Oranje onzeker voor De Vrij door reisverbod in Italië'

8 nov 2020, 23:30

Het is onzeker of Stefan de Vrij maandag in Zeist kan aansluiten bij de selectie van het Nederlands elftal. Volgens Italiaanse media hebben een paar ploegen uit de Serie A te horen gekregen dat hun spelers in de 'bubbel' moeten blijven die iedere club heeft opgezet om het risico op besmetting met het coronavirus te minimaliseren. Eén van die clubs zou Internazionale zijn, de werkgever van verdediger De Vrij.

De andere ploegen waar het om gaat zijn Fiorentina, Genoa, AS Roma, Sassuolo en Lazio. De spelers van deze clubs zouden voorlopig thuis moeten blijven. Dat betekent dat de internationals niet naar hun nationale ploegen kunnen gaan. Directeur Giuseppe Marotta van Inter heeft minister Vincenzo Spadafora van Sport gevraagd om in te grijpen. Hij vindt dat voor alle clubs dezelfde regels moeten gelden.

"Deze situatie zorgt voor ongelijkheid", aldus Marotta. "Ik vind het absurd dat de regionale gezondheidsdiensten allemaal zo verschillend handelen, van Rome tot Milaan en tot Florence. We hebben protocollen, maar er is een grijs gebied ontstaan omdat er geen centrale organisatie is."

De directeur van Inter liet enkele dagen geleden al weten helemaal niet blij te zijn met de aankomende interlandperiode. Niet alleen omdat de kans op coronabesmettingen toeneemt nu de voetballers weer over de wereld gaan reizen, maar ook omdat de spelers amper rust krijgen. "We moeten de spelers beschermen", aldus Marotta.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.