Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje ontmoet Zuid-Afrika in achtste finale van WK voetbal

Oranje ontmoet Zuid-Afrika in achtste finale van WK voetbal

2 aug 2023, 12:19

Oranje speelt in de achtste finale van het WK voetbal tegen Zuid-Afrika. De kampioen van Afrika won dankzij een treffer in blessuretijd van Italië (3-2) en werd daardoor achter Zweden tweede in groep G. Het was de eerste WK-overwinning ooit voor de nummer 54 van de wereld.

Italië was voor de wedstrijd favoriet om zich te plaatsen voor de achtste finale tegen Nederland en zou aan een punt genoeg hebben. De nummer 16 van de wereld had dankzij de zege op Argentinië 3 punten, maar moest ook al een 5-0-nederlaag tegen topland Zweden slikken. Zuid-Afrika verloor maar met 2-1 van Zweden en hield een punt over aan het duel met Argentinië.

Italië kwam al vroeg op voorsprong. Arianna Caruso benutte een penalty nadat een Italiaanse werd gehaakt in het strafschopgebied. Door een bijzondere eigen treffer van Italië kwam Zuid-Afrika langszij. Benedetta Orsi speelde de bal van grote afstand hard terug naar haar keepster, die daar niet meer bij kon en de bal in het doel zag verdwijnen.

Halverwege de tweede helft kwam Zuid-Afrika zelfs op voorsprong, door een doelpunt van Hildah Magaia. Na een treffer van weer Caruso na een hoekschop stond Italië weer virtueel in de achtste finale. Maar Zuid-Afrika bleef gevaarlijk worden. Door een goede aanval en slecht verdedigen van Italië bereikte het land bij de tweede WK-deelname alsnog voor het eerst de knock-outfase.

Vorig jaar in april speelde Oranje voor het laatst tegen Zuid-Afrika en behaalde een overtuigende overwinning van 5-1 in een oefenwedstrijd. In totaal hebben de Oranjevrouwen in alle acht ontmoetingen met Zuid-Afrika de overwinning behaald, waardoor het de tegenstander is waarmee Nederland het vaakst heeft gespeeld zonder ooit een punt te verliezen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.