Terug

Volg Vandaag Inside

 Oranje start 2020 met oefeninterland tegen VS

Oranje start 2020 met oefeninterland tegen VS

13 dec 2019, 17:59

Het Nederlands elftal speelt de eerste interland van 2020 in Eindhoven tegen de Verenigde Staten. De oefenwedstrijd wordt op donderdag 26 maart gespeeld in het stadion van PSV. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman oefent drie dagen later in de Johan Cruijff ArenA tegen Spanje.

Oranje speelde vijf keer eerder vriendschappelijk tegen de Amerikanen. Dat leverde vier overwinningen op en één nederlaag, bij de laatste ontmoeting op 5 juni 2014 in Amsterdam. Toen won 'Team USA' in de ArenA met 4-3 van het elftal van de toenmalige bondscoach Guus Hiddink.

Het Amerikaanse elftal staat onder leiding van bondscoach Gregg Berhalter, oud-speler van onder meer PEC Zwolle, Sparta Rotterdam en SC Cambuur. Ajacied Sergiño Dest debuteerde dit jaar bij de VS. De 19-jarige verdediger verkoos het Amerikaanse elftal onlangs boven Oranje.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.