Oranje na zege op Qatar als groepshoofd door naar achtste finales

29 nov 2022, 17:54

Het Nederlands elftal heeft het laatste groepsduel op het WK met Qatar gewonnen (2-0) en zich als groepswinnaar voor de achtste finales gekwalificeerd. Cody Gakpo (26e minuut) en Frenkie de Jong (49e minuut) scoorden voor Oranje in het Al Bayt-stadion, waar sportminister Conny Helder met een OneLove-speldje op de tribune zat.

Voor Gakpo was het alweer zijn derde doelpunt op het WK. Hij scoorde ook tegen Senegal en Ecuador. De aanvaller van PSV mag zich nu samen met de Fransman Kylian Mbappé en Enner Valencia van Ecuador topscorer van de mondiale eindronde noemen.

Oranje speelde in een laag tempo en leed veel balverlies. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal gaf geen kansen weg tegen Qatar. Oranje speelt zaterdag vanaf 16.00 uur Nederlandse tijd in de achtste finales tegen de nummer 2 van de poule B, bestaande uit Engeland, Iran, Verenigde Staten en Wales. Die wedstrijd wordt gespeeld in het Khalifa International-stadion van Doha.

Senegal heeft zich als nummer 2 van de poule voor de achtste finales geplaatst, na een zege op Ecuador (2-1).