Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje met 4-2 te sterk voor Denemarken in enerverend oefenduel

Oranje met 4-2 te sterk voor Denemarken in enerverend oefenduel

26 mrt 2022, 22:45

Het Nederlands elftal heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar gewonnen. In de Johan Cruijff Arena was de ploeg van bondscoach Louis van Gaal met 4-2 te sterk voor Denemarken. Dinsdag volgt het tweede oefenduel van deze interlandperiode, in Amsterdam tegen Duitsland.

Oranje speelde een goede eerste helft in het nieuwe spelsysteem, door Van Gaal uitgelegd als 1-3-4-1-2. Steven Bergwijn opende na een kwartier spelen met het hoofd de score. Jannik Vestergaard maakte al snel gelijk, ook met een kopbal. Dankzij Nathan Aké (eveneens met het hoofd) en Memphis Depay (strafschop) ging Nederland met een voorsprong van 3-1 rusten.

De bij de Deense ploeg teruggekeerde Christian Eriksen bracht kort na de pauze met de 3-2 de spanning terug. Bergwijn zorgde in de 71e minuut voor de vierde Oranje-treffer.

Nederland maakt dankzij de zege nog kans om op 1 april bij de loting voor het WK groepshoofd te zijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.