Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje loot mee voor tweede editie van Nations League

Oranje loot mee voor tweede editie van Nations League

3 mrt 2020, 11:02

Het Nederlands elftal hoort dinsdag welke tegenstanders het treft in de tweede editie van de Nations League, de competitie voor landenploegen die veel oefenwedstrijden vervangt. Oranje mag weer uitkomen in de hoogste divisie en is tijdens de loting in Amsterdam ook nog eens groepshoofd. Bondscoach Ronald Koeman en zijn spelers ontlopen Portugal, Engeland en Zwitserland, de andere groepshoofden.

België, Frankrijk, Spanje en Italië vormen pot 2. Bosnië-Herzegovina, Oekraïne, Denemarken en Zweden zijn ingedeeld in pot 3 en pot 4 bestaat uit Kroatië, Polen, Duitsland en IJsland.

Het Nederlands elftal eindigde vorig jaar als tweede in de eerste editie van de Nations League. In de finale bleek Portugal te sterk (1-0). Oranje bleef in de groepsfase Duitsland en Frankrijk voor en versloeg in de halve eindstrijd Engeland (3-1).

De Nations League gaat op 3 september van start. De zesde en laatste speelronde van de groepsfase is op 17 november. De finaleronde van de Nations League staat voor 2 tot en met 6 juni volgend jaar op het programma.

De loting begint om 18.00 uur in de Beurs van Berlage van Amsterdam. Daar wordt eerder op de dag ook het congres van de UEFA gehouden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.