Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje Leeuwinnen zakken op wereldranglijst

Oranje Leeuwinnen zakken op wereldranglijst

27 mrt 2020, 11:12

De Nederlandse voetbalsters zijn één plek gezakt op de wereldranglijst van de FIFA. De vrouwen van bondscoach Sarina Wiegman moesten de derde plek afstaan aan Frankrijk, dat begin deze maand het vierlandentoernooi won waar ook Oranje aan deelnam. De Françaises hebben nu vier punten meer dan de 'Leeuwinnen'.

De voetbalsters van Wiegman stegen vorig jaar op de wereldranglijst naar de derde plaats, nadat ze op het WK in Frankrijk de finale hadden gehaald. Daarin moest Oranje het afleggen tegen de Verenigde Staten (2-0). De Amerikaanse vrouwen gaan ook onbedreigd aan kop van de mondiale ranglijst, gevolgd door Duitsland.

Oranje speelde deze maand op het Tournoi de France drie keer gelijk: tegen Brazilië en Canada bleef het 0-0, tegen Frankrijk moesten de voetbalsters diep in blessuretijd de 3-3 incasseren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.