Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje Leeuwinnen verpulveren China en staan in kwartfinale

Oranje Leeuwinnen verpulveren China en staan in kwartfinale

27 juli 2021, 15:23

De Nederlandse voetbalsters hebben zich met een klinkende zege geplaatst voor de kwartfinales bij de Olympische Spelen. Oranje versloeg het zwakke China in Yokohama met 8-2. De doelpunten van de Europees kampioen kwamen op naam van Lineth Beerensteyn (2), invalster Vivianne Miedema (2), Lieke Martens (2), Shanice van de Sanden en Victoria Pelova.

Met de afsluitende overwinning verzekert Oranje zich normaal gesproken van de groepszege. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman won eerder met 10-3 van Zambia en speelde daarna gelijk tegen Brazilië (3-3). Brazilië kan in poule F ook nog op 7 punten komen. De Zuid-Amerikaanse ploeg speelt momenteel nog tegen Zambia. Dankzij een veel beter doelsaldo zal de groepswinst voor Nederland zijn.

Door de eindzege in de poule speelt Oranje vrijdag in de kwartfinales in Yokohama tegen wereldkampioen Verenigde Staten. De Amerikaanse ploeg eindigde in groep G verrassend als tweede achter Zweden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.