Terug

Volg Vandaag Inside

Leeuwinnen oefenen in aanloop naar Spelen tegen Spanje en Australië

Leeuwinnen oefenen in aanloop naar Spelen tegen Spanje en Australië

25 mrt 2021, 11:28

De Nederlandse voetbalsters spelen volgende maand oefeninterlands tegen Spanje en Australië. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman neemt het op vrijdag 9 april in Marbella op tegen de Spaanse vrouwen en ontvangt vier dagen later Australië in Nijmegen. De regerend Europees kampioen en nummer 2 van het WK begon het interlandjaar vorige maand met overwinningen op België (6-1) en Duitsland (2-1).

De voetbalsters zijn in voorbereiding op de Olympische Spelen van komende zomer in Japan. Spanje, twaalfde op de wereldranglijst, heeft zich daar niet voor geplaatst. Australië doet wel mee aan het olympische voetbaltoernooi. De Australische voetbalsters staan op de mondiale ranking op de zevende plek, drie plaatsen onder Oranje.

Van de voorgaande negen duels met Spanje won Nederland er slechts twee, beide keren in 2008. Tegen Australië hebben de voetbalsters twee overwinningen, drie nederlagen en twee keer een gelijkspel staan.

De vorige twee interlands van de 'Leeuwinnen' in het Goffert-stadion van NEC in Nijmegen eindigden beide in 0-0; in 2014 tegen Brazilië en in 2017 tegen Ierland.

Wiegman presenteert dinsdag haar selectie voor de komende interlandperiode.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.