Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje Leeuwinnen boeken dankzij Van de Donk belangrijke zege op Portugal

Oranje Leeuwinnen boeken dankzij Van de Donk belangrijke zege op Portugal

13 juli 2022, 22:51

De Nederlandse voetbalsters hebben in de tweede wedstrijd op het Europees kampioenschap in Engeland hun eerste zege geboekt. De formatie van bondscoach Mark Parsons versloeg Portugal met 3-2. De kansen om de volgende ronde te bereiken zijn daarmee flink toegenomen.

Nederland had in de eerste wedstrijd gelijkgespeeld tegen Zweden. Er volgt nog een groepswedstrijd tegen Zwitserland, dat eerder op de dag verloor van Zweden.

Tegen Portugal gaf Nederland aanvankelijk een al snel verkregen voorsprong van 2-0 weg. Na ruim een uur zorgde echter Daniëlle van de Donk voor de verlossende 3-2.

Na een wat moeizame openingsfase, waarin keepster Daphne van Domselaar een tegentreffer wist te voorkomen, trok Nederland het initiatief naar zich toe. Dat leidde na iets meer dan een kwartier al tot twee treffers.

Damaris Egurrola kopte al snel raak na een hoekschop van Sherida Spitse, de aanvoerster. Even later zorgde de opgekomen Stefanie van der Gragt voor nummer 2. Ook de verdedigster deed dat met het hoofd. Na ruim een half uur werd ook nog eens een kopbal van Van der Gragt van de doellijn gehaald.

Ongeveer 10 minuten voor rust kreeg Portugal een strafschop, na een overtreding van Dominique Janssen op Diana Silva. Van 11 meter bracht Carole Costa de spanning vervolgens weer terug. Meteen na de hervatting werd het gelijk. Diana Silva kopte de 2-2 achter Van Domselaar.

Van de Donk schoot Oranje vervolgens van afstand naar 3-2. Ze deed dat op aangeven van Lieke Martens.

Nederland miste als bekend keepster Sari van Veenendaal, die wegens een blessure dit toernooi niet meer in actie komt. Vivianne Miedema en Jackie Groenen zitten vanwege een besmetting met het coronavirus vooralsnog in isolatie.

Aniek Nouwen was onvoldoende hersteld van een in het eerste duel opgelopen blessure om mee te doen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.