Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje kent scenario's in aanloop naar grote finale met Noren

Oranje kent scenario's in aanloop naar grote finale met Noren

14 nov 2021, 13:08

Het Nederlands elftal weet waar het aan toe is als het dinsdagavond in een lege Kuip aan de allesbeslissende groepswedstrijd tegen Noorwegen in het kwalificatietoernooi voor het WK begint. Winst volstaat voor een ticket voor de eindronde in Qatar, een gelijkspel zeer waarschijnlijk ook vanwege het goede doelsaldo van Oranje.

Bij een nederlaag zijn er verschillende scenario's mogelijk. Als Turkije ook wint van Montenegro, dan eindigt Nederland als derde in de poule en ontbreekt het eind volgend jaar op het eerste WK in een Arabisch land. Nederland is er namelijk niet in geslaagd om via de Nations League een ticket voor de play-offs voor het WK te bemachtigen.

Nederland plaatst zich wel voor de play-offs als het als tweede eindigt in de poule. Dat gebeurt als Oranje verliest van de Noren en Turkije niet van Montenegro wint. In de play-offs strijden de tien nummers 2 van de Europese poules van de WK-kwalificatie en twee ploegen uit de Nations League om drie tickets voor het WK.

Die twaalf landen worden tijdens de play-offs verdeeld en komen uit in drie kleine toernooien, met een halve finale en een finale. De drie winnaars van die toernooien mogen alsnog naar het WK. De halve finales en eindstrijd bestaan uit een wedstrijd. Loting bepaalt wie er thuis speelt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.