Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje kan cashen in Nations League

Oranje kan cashen in Nations League

1 juni 2019, 16:42

LAGOS (ANP) - Het Nederlands elftal kan komende week cashen tijdens de finaleronde van de Nations League. De winnaar van de nieuwe competitie voor landenploegen van de UEFA verdient een bonus van 6 miljoen euro.

De verliezend finalist krijgt 4,5 miljoen, de nummer drie 3,5 miljoen en de nummer vier 2,5 miljoen euro. Zo kunnen de inkomsten uit de Nations League voor Oranje oplopen tot maximaal 10,5 miljoen euro. Alle twaalf deelnemers aan de hoogste divisie van het nieuwe toernooi kregen al 2,25 miljoen euro. Het Nederlands elftal verdubbelde die premie door als eerste te eindigen in een groep met Frankrijk en Duitsland.

Het Nederlands elftal opent de finaleronde donderdag met een wedstrijd tegen Engeland in Guimarães. Volgende week zondag volgt een duel om de eerste of derde plaats tegen Zwitserland of Portugal.

De winnaar van de eerste editie van de Nations League krijgt ook een zilveren beker van 72 centimeter hoog.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.