Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje-internationals vragen via VVCS aandacht voor situatie Qatar met petitie

Oranje-internationals vragen via VVCS aandacht voor situatie Qatar met petitie

14 apr 2021, 17:34

De Oranje-internationals en de in Nederland actieve spelers en speelsters hebben een petitie ondertekend waarin de FIFA wordt opgeroepen om actie te ondernemen tegen de slechte werkomstandigheden in Qatar. Dat heeft spelersvakbond VVCS vandaag laten weten. Op deze manier proberen de spelers en speelsters aandacht te vragen voor de barre arbeidsomstandigheden in Qatar.

Eerder dit jaar kwam The Guardian met een explosief artikel over het aantal slachtoffers in Qatar. De discussie barstte daarna volledig los. De VVCS en de spelers willen nu duidelijk maken 'dat er dringend actie ondernomen moet worden tegen de weerzinwekkende arbeidsomstandigheden van de gastarbeiders in Qatar', valt te lezen in het statement.

'Via de VVCS roepen zij de KNVB en FIFPro (de internationale spelersvakbond, red.), als wereldwijde spreekbuis van de spelers, op om al het mogelijke te doen om FIFA te bewegen druk uit te oefenen op de regering van Qatar. De in Nederland actieve profs en andere in het voetbal werkzame leden van de VVCS vinden bovendien dat de FIFA een fonds zou moeten vormen waaruit de families van de overleden arbeiders financieel ondersteund kunnen worden.' De KNVB laat in een eerste reactie weten 'blij te zijn met de betrokkenheid'.

Tijdens de recente WK-kwalificatiewedstrijden is er door enkele landen aandacht gevraagd voor de mensenrechtensituatie in Qatar: zo kwamen de spelers van Noorwegen en Duitsland in t-shirts met de tekst 'Human Rights' het veld op. Het Nederlands elftal kwam tijdens de thuiswedstrijd tegen Letland het veld op met de actie 'Football Supports Change'.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.