Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje-internationals helpen Atalanta aan overwinning

Oranje-internationals helpen Atalanta aan overwinning

26 sep 2020, 19:08

Hans Hateboer en Marten de Roon hebben Atalanta een geslaagde start bezorgd in de Serie A. De internationals van het Nederlands elftal kwamen beiden tot scoren in de gewonnen uitwedstrijd tegen Torino: 2-4. Spits Sam Lammers, eerder deze week overgekomen van PSV, maakte in de slotfase als invaller zijn debuut voor de Italiaanse club.

Atalanta kwam in Turijn wel vroeg op achterstand via een doelpunt van Andrea Belotti, maar Alejandro 'Papu' Gómez trok de stand al snel weer gelijk. Op aangeven van de Argentijnse aanvoerder van Atalanta zorgde Luis Muriel voor de 1-2. Hateboer vergrootte kort voor rust de voorsprong van zijn club. De vleugelverdediger liep bij de tweede paal een voorzet van Gómez binnen.

Belotti deed een minuut later al weer iets terug namens Torino, maar aan het begin van de tweede helft zorgde De Roon ervoor dat Atalanta weer een marge van twee doelpunten had. Muriel legde de bal terug op de middenvelder van Oranje, die fraai binnenschoot: 2-4. Het was voor het eerst sinds 7 mei 2017 dat twee Nederlanders tot scoren kwamen in een Italiaanse competitiewedstrijd. Toen deden Wesley Hoedt en Stefan de Vrij dat namens Lazio tegen Sampdoria (7-3).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.