Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje in slotfase onderuit tegen Duitsland

Oranje in slotfase onderuit tegen Duitsland

24 mrt 2019, 23:38

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlands elftal heeft de thuiswedstrijd tegen Duitsland in de EK-kwalificatie verloren. Nico Schulz bezorgde de Duitsers in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de winst: 2-3.

Leroy Sané opende in de 15e minuut de score voor de viervoudig wereldkampioen. Hij kon raak schieten omdat Matthijs de Ligt uitgleed. Serge Gnabry verdubbelde de score in de 34e minuut met een wonderschone treffer. Tussen beide doelpunten door miste Ryan Babel twee grote mogelijkheden.

Met Steven Bergwijn voor Babel begon Nederland na rust aan een inhaalrace. De Ligt kopte zijn ploeg in de 48e minuut naar 1-2. Memphis Depay schoot Oranje in de 64e minuut op gelijke hoogte. De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel, totdat Schulz in de 89e minuut alsnog toesloeg.

Oranje was de EK-kwalificatie donderdag begonnen met winst op Wit-Rusland (4-0).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.