Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje in finale play-offs tegen Zwitserland

Oranje in finale play-offs tegen Zwitserland

9 okt 2018, 23:05

BIEL (ANP) - De Nederlandse voetbalsters spelen in november in de finale van de play-offs voor deelname aan het WK van 2019 tegen Zwitserland. Dat land rekende in de halve eindstrijd moeizaam af met België. Na een gelijkspel in de eerste wedstrijd in Leuven (2-2) eindigde de return in Biel dinsdag ook onbeslist: 1-1. Zwitserland mag naar de eindstrijd omdat het in de uitwedstrijd vaker heeft gescoord dan België.

Oranje was eerder op dinsdag Denemarken met 1-2 de baas. Het team van bondscoach Sarina Wiegman had vrijdag in Breda ook al gewonnen (2-0).

De finale gaat ook over twee wedstrijden. Die duels zijn tussen 7 en 13 november. De twee speeldata en locaties zijn nog niet bekend.

Nederland deed in 2015 voor het eerst mee aan het WK en strandde toen in de achtste finales. Vorig jaar won Oranje in eigen land de Europese titel. Het WK van 2019 is in Frankrijk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.