Terug

Volg Vandaag Inside

'Oranje favoriet voor eindzege in Nations League'

'Oranje favoriet voor eindzege in Nations League'

13 juni 2023, 14:18

Het Nederlands elftal heeft de meeste kans om zondag de finale van de Nations League te winnen. Dat concludeert statistiekenbureau Gracenote op basis van zijn eigen voorspellingsmodel.

Gracenote stelt op basis van hun eigen gesimuleerde wereldranglijst dat het elftal van bondscoach Ronald Koeman een kans van 68 procent heeft om de finale van de Nations League te bereiken en een kans van 45 procent heeft om die ook te winnen. Oranje staat op de wereldranglijst van het statistiekenbureau momenteel vierde, achter wereldkampioen Argentinië, Brazilië en Frankrijk.

Volgens Gracenote heeft tegenstander Kroatië met 14 procent de laagste kans op de eindzege in de Nations League. De kansen van Spanje op een finaleplaats worden geschat op 57 procent en voor de eindzege 25 procent.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.