Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje en Engeland gaan gelijk op

Oranje en Engeland gaan gelijk op

3 juni 2019, 13:12

Het Nederlands elftal en de nationale voetbalploeg van Engeland houden elkaar aardig in evenwicht in de aanloop naar de halve finale van donderdag in de Nations League. Van de 21 eerdere ontmoetingen wonnen beide landen er zes. Negen onderlinge duels eindigden onbeslist.

Het Nederlands elftal en Engeland stonden vorig jaar maart voor het laatst tegenover elkaar. Oranje verloor dat vriendschappelijke duel onder de debuterende bondscoach Ronald Koeman in de Johan Cruijff ArenA met 1-0. Jesse Lingard maakte het enige doelpunt.

Oranje vierde op het EK van 1988 misschien wel de mooiste zege op Engeland, met dank aan een hattrick van de ontketende Marco van Basten (3-1). Pijnlijk was de nederlaag op het EK van 1996 (1-4). Alan Shearer en Teddy Sheringham scoorden toen beiden tweemaal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.