Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje blijft nummer 14 van de wereld

Oranje blijft nummer 14 van de wereld

7 feb 2019, 11:28

ZÜRICH (ANP) - Het Nederlands elftal neemt op de eerste wereldranglijst van 2019 de veertiende plaats in. Daar stond de ploeg van bondscoach Ronald Koeman eind vorig jaar ook al. De Europese landen kwamen sindsdien niet in actie, de Aziatische landen zorgden wel voor de nodige wijzigingen op de mondiale ranglijst.

Qatar boekte als winnaar van het toernooi om de Azië Cup liefst 38 plaatsen winst, van 93 naar 55. Japan ging 23 plekken omhoog. De verliezend finalist van het Aziatische titeltoernooi in de Verenigde Arabische Emiraten neemt nu de 27e plaats in op de FIFA-ranking. Iran, dat in de halve finales werd uitgeschakeld door Japan, is op de wereldranglijst het eerste Aziatische land op plek 22.

In de top twintig veranderde niets. België gaat aan kop, met een minieme voorsprong op wereldkampioen Frankrijk. Het Nederlands elftal komt op 21 maart voor het eerst dit jaar in actie. De ploeg van Koeman start de EK-kwalificatie in De Kuip tegen Wit-Rusland. Drie dagen later speelt Oranje in Amsterdam tegen Duitsland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.