Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje begint met ongewijzigde ploeg; Verenigde Staten met smaakmaker Pulisic

Oranje begint met ongewijzigde ploeg; Verenigde Staten met smaakmaker Pulisic

3 dec 2022, 14:50

Het Nederlands elftal begint met een ongewijzigde ploeg aan het duel met de Verenigde Staten in de achtste finales van het WK. Bondscoach Louis van Gaal laat dezelfde spelers aan de aftrap verschijnen als afgelopen dinsdag in het laatste groepsduel met Qatar (2-0). Davy Klaassen en Marten de Roon staan weer in de basis.

Klaassen was in de groepsfase betrokken bij vier van de vijf doelpunten van het Nederlandse elftal. Hij scoorde als invaller tegen Senegal en stelde Cody Gakpo in staat de openingstreffer tegen zowel Ecuador als Qatar te maken. Hij speelde ook een rol in de voorbereiding op de 2-0 van Frenkie de Jong tegen Qatar.

Memphis Depay en Gakpo vormen het spitsenduo van Oranje in het Khalifa International-stadion. Steven Bergwijn zit op de bank als beide ploegen om 16.00 uur Nederlandse tijd aan de eerste achtste finale van het WK beginnen. Depay zei deze week dat hij bij Oranje het liefst met Bergwijn samenspeelt, met Gakpo daar vlak achter.

Opstelling Nederland: Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké en Blind; De Roon, Klaassen en Frenkie de Jong; Depay en Gakpo.

Opstelling Team USA

Christian Pulisic verschijnt aan de aftrap voor de Verenigde Staten. De aanvaller van Chelsea liep tijdens het laatste groepsduel met Iran een bekkenkneuzing op toen hij de 1-0 maakte. Ook Sergiño Dest, geboren in Almere, heeft weer basisplaats.

De Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter heeft zijn ploeg op twee posities gewijzigd. Walker Zimmerman en Jesús Ferreira krijgen de voorkeur boven Cameron Carter-Vickers en de geblesseerde Josh Sargent.

Verenigde Staten: Turner; Dest, Zimmerman, Ream en Robinson; McKennie, Adams en Musah; Weah, Ferreira en Pulisic.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.