Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje als nummer 8 van de wereld naar WK in Qatar

Oranje als nummer 8 van de wereld naar WK in Qatar

6 okt 2022, 11:20

Het Nederlands elftal gaat het WK in als nummer 8 van de wereld. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal won in de voorbije interlandperiode weliswaar in de Nations League bij Polen (0-2) en van België (1-0), maar blijft op de wereldranglijst van de mondiale voetbalfederatie FIFA op de achtste plaats staan. De volgende ranking komt op 22 december uit, enkele dagen na de WK-finale.

Brazilië vergrootte aan kop van de ranglijst de voorsprong op België, de nummer 2. In de top 10 nam Italië de zesde plaats over van Spanje, dat nu vlak boven Nederland op de zevende plaats staat.

Oranje begint het WK op 21 november tegen Senegal, de kampioen van Afrika en nummer 18 van de wereld. Daarna volgen duels met Ecuador (44e op de ranglijst) en gastland Qatar (de nummer 50 van de wereld). Qatar - Ecuador is op 20 november de openingswedstrijd van het WK.

De ploeg van Van Gaal verzekerde zich afgelopen maand van deelname aan de finaleronde van de Nations League, volgend jaar zomer. Kroatië, Spanje en Italië zijn de andere finalisten. De Final Four wordt in Nederland gespeeld, al moet de Europese bond UEFA dat formeel nog bevestigen.

In Vandaag Inside loofde René van der Gijp de bondscoach. Kijk het fragment hieronder terug.

René positief over Van Gaal: 'Dat vind ik echt wel knap!'
2:30
René positief over Van Gaal: 'Dat vind ik echt wel knap!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.