Terug

Volg Vandaag Inside

'Orakel René van der Gijp voelt het sentiment in de samenleving regelmatig haarfijn aan'

23 nov 2023, 08:38

Angela de Jong heeft in haar column in het Algemeen Dagblad gereageerd op de televisieavond die volgde na de overwinning van de PVV in de Tweede Kamerverkiezingen. Daarbij had ze ook aandacht voor Vandaag Inside: "Het orakel van SBS had de winst van Geert Wilders 24 uur eerder al haarfijn voorspeld."

"En wat doe je dan als tv-kijker op een historische tv-avond? Dan zap je natuurlijk naar Vandaag Inside," aldus Angela. "Want als iemand deze uitkomst min of meer had voorspeld de avond ervoor, dan was het het orakel René van der Gijp wel. Vaak verguisd, maar toch voelt hij het sentiment in de samenleving regelmatig haarfijn aan. Hij maakte dinsdag al de vergelijking met de Televizier-Ring."

"Als je maar hard genoeg roept dat je hem niet wilt, dan win je hem vanzelf, redeneerde hij," gaat de televisiecolumniste verder. "Dus als ze bij Khalid & Sophie en al die andere programma’s erop blijven hameren dat je niet op Geert Wilders moet stemmen, dan weet je het wel. De rest is geschiedenis. Bij Khalid & Sophie zijn ze opgenomen met ademhalingsproblemen, grapte Johan Derksen woensdagavond. Hè gelukkig, geen schok zo groot of er valt toch nog wat te lachen bij Vandaag Inside," besluit Angela.

Kijk in de video bovenaan deze pagina de voorspelling van René van der Gijp terug.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.