Terug

Volg Vandaag Inside

Opvallende Oranje-suggestie Van Hooijdonk: 'In plaats van Rensch'

Opvallende Oranje-suggestie Van Hooijdonk: 'In plaats van Rensch'

24 okt 2022, 12:30

Louis van Gaal maakte afgelopen vrijdag zijn voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor het WK in Qatar bekend. De bondscoach heeft 39 spelers bij de voorselectie gehaald, maar heeft volgens Pierre van Hooijdonk één speler over het hoofd gezien. 

Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong en Devyne Rensch zijn de drie rechtervleugelverdedigers in de selectie van Van Gaal, maar Pierre vindt dat ook Bart Nieuwkoop een oproep had verdiend. “Nieuwkoop speelt al twee jaar lang alles (bij Union Sint-Gillis, red.). Vorig jaar is hij officieus kampioen geworden daar”, zegt de analist bij Studio Voetbal. “Rensch heeft een jaar geleden twintig minuten gespeeld bij Oranje toen hij niet speelde bij Ajax. Toen speelde hij als wingback, terwijl hij verder nooit als wingback speelt…”

In tegenstelling tot Nieuwkoop, die volgens Pierre een specialist is op de positie van wingback. “En Rensch is geen specialist. Hij hobbelt uitstekend mee bij Ajax, maar ik vind hem er niet uitspringen." 

Van Gaal maakt op vrijdag 11 november tijdens een persconferentie zijn definitieve selectie van 26 spelers bekend voor het WK, dat op 20 november van start gaat. Het Nederlands elftal komt op 21 november voor het eerst in actie op de mondiale eindronde. Senegal, kampioen van Afrika, is dan de tegenstander. Oranje speelt in de poule ook tegen Ecuador (25 november) en Qatar (29 november)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.