Terug

Volg Vandaag Inside

Opvallend: Tweelingbroers Bender (31) stoppen bij Leverkusen

Opvallend: Tweelingbroers Bender (31) stoppen bij Leverkusen

21 dec 2020, 14:11

De Duitse tweelingbroers Lars en Sven Bender stoppen na dit seizoen met voetballen. De gebroeders Bender zijn pas 31 jaar en meestal basisspeler bij Bayer Leverkusen, maar ze vinden het mooi geweest. Ze spelen bij Leverkusen onder trainer Peter Bosz.

De Benders hebben naar eigen zeggen steeds vaker last van fysieke problemen. "We hebben lang nagedacht over onze toekomst. We zijn uiteindelijk tot het besluit gekomen om onze reis met Leverkusen niet voort te zetten", zeggen de Duitse oud-internationals. "Deze keuze heeft niets te maken met de club, maar met onze gezondheid en onze families. We denken dat het moeilijk wordt om na de zomer nog steeds op hoog niveau te voetballen. Wie ons kent, weet dat we iedere dag 100 procent geven. Dat wordt echter steeds lastiger door de pijn en fysieke problemen waar we steeds meer mee te maken hebben."

Lars Bender speelt al sinds 2009 voor Leverkusen. De middenvelder, negentienvoudig international van de 'Mannschaft', moest aan het begin van dit seizoen de aanvoerdersband afstaan aan de Chileen Charles Aránguiz. Sven Bender kwam in 2017 over van Borussia Dortmund, waarmee hij twee keer kampioen was geworden in de Bundesliga. De verdediger speelde zeven interlands. De broers Bender maakten deel uit van de olympische ploeg die op de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro zilver pakte.

Technisch directeur Rudi Völler prijst de "uitzonderlijke sportieve prestaties" van de broers. "Er zijn in de Bundesliga maar een paar spelers zoals Lars en Sven. Ze staan voor voetbalklasse, extreme professionaliteit en betrouwbaarheid, voor wilskracht en de bereidheid om hard te werken." De Benders benadrukken dat ze hun laatste seizoen graag succesvol willen afsluiten. Leverkusen staat in de Duitse competitie op de tweede plaats.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.