Terug

Volg Vandaag Inside

Opstellingen PSV-Ajax zijn bekend: Sangaré start bij PSV, Bassey vervangt geschorste Álvarez

Opstellingen PSV-Ajax zijn bekend: Sangaré start bij PSV, Bassey vervangt geschorste Álvarez

23 apr 2023, 13:37

Calvin Bassey vervangt zondag in de uitwedstrijd van Ajax tegen PSV Edson Álvarez. De Mexicaanse middenvelder kreeg een week geleden in de met 3-1 gewonnen ontmoeting met FC Emmen een gele kaart en is geschorst.

Trainer John Heitinga liet vrijdag al weten dat Bassey zou starten. Hij vormt samen met Jurriën Timber het centrale verdedigingsduo. Jorrel Hato en Jorge Sánchez zijn de backs.

Het basiselftal van Ajax is, op het ontbreken van Álvarez na, ongewijzigd. Davy Klaassen, Florian Grillitsch en Kenneth Taylor vormen de middenlinie en de voorhoede bestaat uit Steven Berghuis, aanvoerder Dusan Tadic en oud-PSV'er Steven Bergwijn. De geblesseerde Mohammed Kudus is nog steeds niet inzetbaar.

Ibrahim Sangaré keert terug in het basiselftal van PSV. De Ivoriaanse middenvelder krijgt in de topper tegen Ajax van trainer Ruud van Nistelrooij de voorkeur boven Érick Gutiérrez. Sangaré was de laatste drie competitiewedstrijden reserve.

Ajax en PSV hebben na 29 speelronden evenveel punten en strijden om de tweede plaats, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League.

Opstelling PSV: Benítez; Teze, Ramalho, Branthwaite en Van Aanholt; Sangaré, Til en Veerman; Bakayoko, De Jong en Simons.

Opstelling Ajax: Rulli; Sánchez, Timber, Bassey en Hato; Klaassen, Grillitisch en Taylor; Berghuis, Tadic en Bergwijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.