Terug

Volg Vandaag Inside

Geertruida maakt debuut tegen Frankrijk; ook basisplaatsen voor Taylor en Cillessen

Geertruida maakt debuut tegen Frankrijk; ook basisplaatsen voor Taylor en Cillessen

24 mrt 2023, 19:25

Oranje begint vrijdagavond met Lutsharel Geertruida, Xavi Simons en Kenneth Taylor aan de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. Jasper Cillessen is in Parijs de doelman van het Nederlands elftal.

Voor Geertruida wordt het zijn debuut in Oranje. Ook Georginio Wijnaldum heeft van bondscoach Ronald Koeman een basisplaats gekregen. De middenvelder van AS Roma was er eind vorig jaar niet bij op het WK in Qatar en ontbrak lange tijd bij de nationale ploeg.

Cillessen heeft van Koeman de voorkeur gekregen boven Mark Flekken en Kjell Scherpen, die op het laatste moment werd opgeroepen als vervanger van Bart Verbruggen. Koeman kan deze interlandperiode niet beschikken over keepers Andries Noppert en Justin Bijlow.

Donderdag haakten naast Verbruggen Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Sven Botman en Joey Veerman af. Begin deze week had Frenkie de Jong zich al afgemeld.

Opstelling Oranje: Cillessen; Geertruida, Timber, Van Dijk en Aké; Taylor, Wijnaldum en De Roon; Simons, Depay en Berghuis.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.