Terug

Volg Vandaag Inside

Opnieuw weerrecord in Nederland: Koudste 18 september ooit gemeten

Opnieuw weerrecord in Nederland: Koudste 18 september ooit gemeten

18 sep 2022, 21:07

Zondag is officieel de koudste 18 september ooit gemeten. Volgens Weeronline bleef de maximumtemperatuur in De Bilt steken op 13,3 graden.

Het oude record uit 1962 stond op 13,5 graden. Op een paar plekken in het oosten van het land kwam de maximumtemperatuur nog lager uit. Zo bleef het kwik in Enschede tot dusver steken op slechts 12,1 graden.

De zon was nauwelijks te zien in De Bilt en in de middag regende het haast onophoudelijk. Daardoor werd de maximumtemperatuur al om 12.40 uur bereikt. Daarna koelde het gestaag af naar zo'n 11,3 graden. De vorige keer dat een landelijk kouderecord werd neergezet was op 6 oktober 2019. Dit jaar kwam het al wel tot vier warmterecords.

De laatste keer dat in De Bilt 15 graden niet werd gehaald was op 30 mei. Sindsdien kwam de temperatuur 110 dagen lang boven 15 graden uit.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.