Terug

Volg Vandaag Inside

Opnieuw stappen twee clubs uit de Super League

Opnieuw stappen twee clubs uit de Super League

21 apr 2021, 12:27

Atlético Madrid en Internazionale hebben zich ook teruggetrokken uit de Super League. De Spaanse en de Italiaanse club volgen daarmee de zes Engelse clubs, die eerder al aangaven geen heil meer te zien in een nieuwe besloten competitie van Europese topclubs. De Engelse clubs zwichtten onder de druk van de overkoepelende bonden en de supporters, die woedend waren over de plannen.

Inter ziet het plan nu ook niet meer zitten maar de club is nog wel van mening dat er in de toekomst dingen moeten veranderen. "Het gevoel om met alle belanghebbenden de voetbalindustrie te verbeteren zal nooit veranderen", staat in een verklaring. En ook: "De voetbalsport heeft er belang bij de competities voortdurend te verbeteren."

Atlético was Inter net een moment voor met het naar buiten brengen van het besluit om af te haken. "Atlético heeft afgelopen maandag de beslissing genomen om zich bij dit project aan te sluiten, rekening houdend met omstandigheden die vandaag niet meer bestaan", stelt de Spaanse club. "De spelers en trainer zijn tevreden met de beslissing die we als club nu hebben genomen. Sportieve redenen en gronden staan altijd boven alle andere criteria."

Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur stapten er al eerder uit. De vier clubs die nu nog over zijn zijn FC Barcelona, Real Madrid, AC Milan en Juventus, al liet Juventus-voorzitter Andrea Agnelli al wel weten dat de Super League op deze manier niet door kan gaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.