Terug

Volg Vandaag Inside

Opnieuw kritiek op 'postbode' Frenkie de Jong: 'Zo kan ik het ook'

Opnieuw kritiek op 'postbode' Frenkie de Jong: 'Zo kan ik het ook'

27 sep 2021, 10:07

Ruud Gullit en Marco van Basten hebben zich aan tafel bij Rondo kritisch uitgelaten over Frenkie de Jong. Gullit gaf eerder al aan dat de lat voor De Jong best hoger gelegd mag worden. 'De postbode doet niet mee', zei de voormalig Oranje-international.

Barcelona won zondag in eigen huis met 3-0 van Levante. De Jong speelde niet mee vanwege een schorsing. 'Of Barcelona beter is zonder Frenkie? Nee, maar het ging wel sneller. Ik vind Frenkie een geweldige speler, maar ik wil meer zien', stelt Gullit.

Volgens Gullit wordt De Jong te veel beschermd. 'Als hij niet goed speelt, komt het doordat hij niet op zijn eigen positie speelt. Het ligt altijd aan iets anders. Hij moet dieper spelen, maar dat doet hij niet. Hij gaat de bal namelijk ophalen bij zijn verdediging. Daarna maakt hij een paar schijnbewegingen en dan geeft hij hem weer af. Zo kan ik ook een aantal maanden goed passen.'

Van Basten is het eens met Gullit en geeft aan waar de 24-jarige middenvelder aan moet gaan werken. 'Het is ook niet zo dat hij in de zestien moet opduiken, maar hij moet de ballen daar geven. Dat zie je te weinig. In het omschakelmoment moet hij, met het overzicht dat hij heeft, af en toe een paar diepteballen lanceren. Dat is wat er ontbreekt.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.