Terug

Volg Vandaag Inside

Opnieuw kritiek op Jetten: minister meldt zich af voor Algemene Politieke Beschouwingen

Opnieuw kritiek op Jetten: minister meldt zich af voor Algemene Politieke Beschouwingen

2 sep 2022, 12:21

Rob Jetten heeft zich afgemeld voor de Algemene Politieke Beschouwingen op 21 en 22 september. Dat heeft de minister voor Klimaat en Energie laten weten aan Vera Bergkamp, voorzitter van de Tweede Kamer.

Jetten schrijft in een brief aan Bergkamp: "In verband met mijn aanwezigheid bij het Global Clean Energy Forum in Pittsburgh, waar voor Nederland belangrijke onderwerpen als waterstof, bio-energie en transport op ministerieel niveau worden besproken, zal ik helaas niet aanwezig kunnen zijn bij de Algemene Politieke Beschouwingen in uw Kamer op 21 en 22 september 2022."

Het leidt op social media tot veel kritiek. Zo schrijft Pieter Omtzigt: "Minister voor Klimaat en Energie is afwezig bij het belangrijkste debat van het jaar ivm een reis naar Chicago voor het Global Clean Energy Action Forum. Van de (on)betaalbaarheid van energie liggen miljoenen Nederlanders wakker. Dat zou zijn topprioriteit moeten zijn."

Wierd Duk schrijft bij een screenshot van de brief: "Ze vliegen wat af voor het klimaat" en Jack van Gelder laat weten: "De ene D66er is ziek bij een belangrijk debat en de ander heeft andere prioriteiten. Hoe lang laten wij ons nog in de maling nemen?"

Rob Jetten kreeg donderdagavond in Vandaag Inside ook al veel kritiek te verwerken. Wierd Duk vertelde dat 'Nederland de oorlogskas van Poetin spekt, omdat Jetten zo koppig is.' Bekijk het in de video hieronder.

Wierd Duk: 'We spekken de oorlogskas van Poetin omdat Jetten zo koppig is'
2:56
Wierd Duk: 'We spekken de oorlogskas van Poetin omdat Jetten zo koppig is'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.