Terug

Volg Vandaag Inside

'Opmerkelijk schandaal in Roemenië: Oud-Feyenoorder Edgar Ié laat zijn broer spelen'

13 mei 2024, 11:36

In het Roemeense voetbal heeft een opmerkelijk schandaal plaatsgevonden. Oud-Feyenoorder Edgar Ié zou namelijk bij Dinamo Boekarest zijn tweelingbroer Edelino hebben laten meedoen in enkele competieduels.

Dat meldt de Roemeense pers. De 30-jarige verdediger Ié, die ook uitkwam voor onder meer Barcelona B, Lille, Trabzonspor en Basaksehir, werd afgelopen winter door Dinamo Boekarest aangetrokken. Het gerucht gaat echter nu rond dat Dinamo denkt dat het niet Edgar is die speelt, maar zijn tweelingbroer Edelino.

De Roemeense club kwam hierop toen bleek dat Edgar niet in het Engels, maar alleen in het Portugees communiceert. "Het lijkt surrealistisch, maar niemand ontkende het nieuws. Ik kwam erachter dat hij een tweelingbroer heeft die ook voetbalt", liet ex-voorzitter Florin Prunea weten. Emanuel Rosu, journalist uit Roemenië, schrijft dat Dinamo aan de speler in kwestie (Edgar of Edelino) heeft gevraagd om zich met zijn rijbewijs te identificeren, maar dat verzoek werd geweigerd.

Mocht het gerucht worden aangetoond dat niet Edgar maar wel zijn tweelingbroer in actie kwam, is de kans aanwezig dat Dinamo Boekarest de acht verworven punten in de afgelopen vijf duels dreigt te verliezen. Juridisch gezien kan een DNA-test alle onduidelijkheid ophelderen.

"Natuurlijk was Dinamo nooit van plan om de tweelingbroer in te zetten in plaats. Ik denk dat de club, als het DNA-onderzoek bevestigt dat het zijn tweelingbroer is, zich zou moeten verdedigen door te zeggen dat het hier niets van wist. Als Dinamo is misleid en erin slaagt dit te bewijzen, bestaat het risico op puntenverlies niet", schrijft iAMsport.

Eerder in Veronica Inside, een van de voorlopers van Vandaag Inside, waren Jan Boskamp en René van der Gijp onder de indruk van Oud-Feyenoorder Edgar Ié. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.