Terug

Volg Vandaag Inside

Opmerkelijk: 'Nieuwe Playstation-controller wordt een banaan'

Opmerkelijk: 'Nieuwe Playstation-controller wordt een banaan'

4 mrt 2021, 20:20

Voor de gamers die regelmatig hun controller stuk gooien tijdens een potje FIFA komt er wellicht binnenkort een voordelige oplossing. Sony heeft deze week namelijk een patent aangevraagd op het gebruik van verschillende voorwerpen als Playstation-controller, waaronder een banaan.

'Het zou wenselijk zijn als de gebruiker een goedkoop, eenvoudig en niet-elektronisch apparaat zou kunnen gebruiken als controller voor een videogame', schrijft Sony. Hierin beschrijft Sony verschillende voorbeelden als controller, waaronder een banaan.

Denkbeeldig gezien zou je dus in de toekomst een potje FIFA kunnen spelen met een banaan. Een camera detecteert de voorwerpen en vingers van de gamers. Het systeem van de Playstation zou het voorwerp visueel moeten herkennen en op basis van de vorm van het voorwerp signalen door kunnen geven aan een game.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.