Terug

Volg Vandaag Inside

Opluchting bij Ajax: fans mogen naar Turijn

Opluchting bij Ajax: fans mogen naar Turijn

28 mrt 2019, 19:31

NYON (ANP) - Ajax mag naar de uitwedstrijd tegen Juventus op 16 april in de kwartfinales van de Champions League gewoon de eigen supporters meenemen. De Europese voetbalbond UEFA heeft de Amsterdamse club voor de misdragingen van de fans rond en tijdens het gewonnen uitduel met Real Madrid op 5 maart (1-4) slechts een boete opgelegd.

De vrees bestond dat Ajax de wedstrijd in Turijn zonder eigen fans zou moeten afwerken, aangezien de Amsterdamse club nog een voorwaardelijke straf had staan van één uitduel zonder publiek. Dat was naar aanleiding van de betrokkenheid van de Amsterdamse aanhang bij ongeregeldheden tijdens de twee groepsduels met Benfica.

Supporters van Ajax vernielden in Estadio Santiago Bernabéu in Madrid onder meer een veiligheidsnet. Ook werden er voorwerpen naar het veld gegooid. De tuchtcommissie van de UEFA rekende beide zaken Ajax niet al te zwaar aan. De Amsterdamse club dient een boete van in totaal 23.000 euro te betalen. Ook moet Ajax de aangerichte schade vergoeden aan Real Madrid.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.