Terug

Volg Vandaag Inside

Openingsduel Azië Cup eindigt in gelijkspel

Openingsduel Azië Cup eindigt in gelijkspel

5 jan 2019, 20:13

ABU DHABI (ANP) - De openingswedstrijd van het toernooi om de Azië Cup tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein heeft geen winnaar opgeleverd. Bahrein kwam in de 78e minuut op voorsprong via een kopbal van Mohamed Al Romaihi, maar het gastland wist dankzij een strafschop een nederlaag te voorkomen. Invaller Ahmed Khalil luisterde zijn honderdste interland voor de VAE op door vanaf 11 meter raak te schieten: 1-1. De ploeg uit het gastland van de Azië Cup staat onder leiding van de Italiaanse veteraan Alberto Zaccheroni.

Zondag komen de twee andere landen uit groep A, Thailand en India, voor het eerst in actie. Titelverdediger Australië speelt dan ook, tegen Jordanië. De PSV'ers Trent Sainsbury en Aziz Behich maken deel uit van de Australische selectie. Bondscoach Pim Verbeek begint met Oman pas woensdag aan het toernooi. Verbeek treft met zijn ploeg ook Japan, dat Ritsu Doan van FC Groningen in de gelederen heeft. Aan de Azië Cup doen 24 landen mee.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.