Terug

Volg Vandaag Inside

Openda debuteert in Belgische selectie, Benteke en Origi vallen af

Openda debuteert in Belgische selectie, Benteke en Origi vallen af

18 mei 2022, 14:26

Loïs Openda is voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van België. De spits van Vitesse kan tegen Oranje zijn debuut maken. Het Nederlands elftal is op 3 juni in Brussel de tegenstander. Openda krijgt de voorkeur boven de ervaren Christian Benteke en Divock Origi.

'Loïs Openda heeft in Nederland volwassenheid getoond bij Vitesse', zegt bondscoach Roberto Martínez op de persconferentie. 'Hij heeft ook een profiel dat we niet echt hebben. Hij is een enorm snelle centrumspits en ik kijk uit naar wat hij kan brengen.'

De Belg eindigde dit seizoen op de tweede plaats van de topscorerslijst van de Eredivisie, achter Ajacied Sébastien Haller. De 22-jarige huurling van Club Brugge maakte achttien doelpunten.

In totaal riep Martinez 32 spelers op voor de Nations League-wedstrijden tegen Nederland, Polen en Wales. Onder anderen Thibaut Courtois, Jan Vertonghen, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku behoren tot de selectie. Ook keert Eden Hazard terug na een enkeloperatie. Naast Openda maakt ook Lille-middenvelder Amadou Onana zijn debuut bij de Belgische ploeg.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.