Terug

Volg Vandaag Inside

Openbaar Ministerie vervolgt Thijs Römer voor zedendelicten

Openbaar Ministerie vervolgt Thijs Römer voor zedendelicten

17 nov 2022, 15:35

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat acteur Thijs Römer vervolgen voor drie zedendelicten. Dat bevestigt het arrondissementsparket Noord-Nederland aan het ANP na berichtgeving van RTL Boulevard. Het gaat om onlinezedendelicten met drie minderjarige meisjes die ten tijde van het delict in de leeftijd van 14 tot en met 16 jaar oud waren.

De delicten dateren van 2015 tot eind 2017. Het OM meldt dat er geen fysiek contact is geweest tussen Römer en de slachtoffers. De zaak zal in 2022 nog niet voorkomen, maar wordt volgend jaar behandeld, aldus het OM. Eerder dit jaar kwam Römer in opspraak omdat een 20-jarige vrouw hem via Twitter had beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag toen ze 14 was.

Römer heeft die beschuldigingen destijds ontkend. "Tot op heden voelde ik mij niet genoodzaakt hierop te reageren", schreef de acteur in mei op Twitter. "Het verhaal over een toentertijd 14-jarig meisje waarmee ik grensoverschrijdend contact zou hebben gehad, gaat mij als vader van een tienerdochter en weldenkend mens echter een brug te ver." De vrouw liet later weten spijt te hebben dat ze haar beschuldigingen via Twitter had gedeeld, maar nam ze niet terug.

In september maakte Römer bekend dat hij zijn agenda "voor de komende tijd" leeg had gehaald. De acteur gaf als reden dat hij het afgelopen jaar te veel had gewerkt en daarom rust nam.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.