Terug

Volg Vandaag Inside

Open sollicitatie Marcel van Roosmalen bij Vitesse: 'Als ze een voorzitter zoeken, kunnen ze bellen'

Open sollicitatie Marcel van Roosmalen bij Vitesse: 'Als ze een voorzitter zoeken, kunnen ze bellen'

29 mrt 2023, 08:23

Gaat Marcel van Roosmalen binnenkort aan de slag bij Vitesse? Als het aan de columnist ligt wel. “Als ze een voorzitter zoeken, kunnen ze bellen”, zegt hij in gesprek met ESPN.

Vitesse is bezig aan een moeizaam seizoen in de Eredivisie. De ploeg van trainer Phillip Cocu staat maar net boven de degradatiezone en ook op bestuurlijk vlak rommelt het: de club zag deze maand Henk Parren stoppen als voorzitter van de raad van commissarissen, ruziet met de eigenaar van stadion Gelredome over het aflopende huurcontract en wacht nog altijd op goedkeuring van de KNVB voor de overname van de club door de Common Group, de Amerikaanse investeringsmaatschappij van Coley Parry.

En met de overname van de club door Parry, schiet de club weinig op, is Marcel van mening. “Het is nu zo dat Vitesse al zolang wordt geregeerd door absolute klunzen en de volgende kluns staat al klaar. De Amerikaan Coley Parry. Het is een man die niets met Arnhem heeft, niets met Vitesse. Die het alleen als iets ziet om geld uit te trekken.”

Marcel hoopt dat er wat bekwame mensen opstaan bij Vitesse. “En dat we een keer een normaal bestuur krijgen… het liefst op eigen benen en dan moeten we nog maar een paar jaar zien te overleven in dat GelreDome, en dan ergens een nieuw stadionnetje bouwen. Dat je gewoon weer een voetbalclub wordt in plaats van een speelbal van onbenullen."

De columnist zegt zelf nog wel een geschikte voorzitter te kennen. "Als ze een voorzitter zoeken, kunnen ze bellen. Ik doe het zonder meer beter dan alles wat hiervoor heeft gezeten de afgelopen vier jaar. Ze zijn gewoon onkundig”, aldus Marcel. “Nee, ik hoef natuurlijk niet echt voorzitter te worden, dat was een grapje, maar bij wijze van spreken ben ik nog geschikter dan wat er gezeten heeft."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.