Terug

Volg Vandaag Inside

Opdracht tot huiszoeking bij Juventus voor transfer Cristiano Ronaldo

Opdracht tot huiszoeking bij Juventus voor transfer Cristiano Ronaldo

3 dec 2021, 09:54

Openbare aanklagers in Italië hebben opdracht gegeven tot een nieuwe 'huiszoeking' bij Juventus. Die is bedoeld om de verkoop van Cristiano Ronaldo, afgelopen zomer aan Manchester United, te onderzoeken. De club van Matthijs de Ligt, verdediger van Oranje, zou tussen 2019 en 2021 hebben gerommeld met de transferwaardes van spelers om zo in financieel opzicht de balans op orde te krijgen.

Het beursgenoteerde Juventus zou de afgelopen jaren niet alleen bewust de transferwaarde van bepaalde spelers hoger hebben ingeschaald, maar ook facturen hebben uitgegeven voor niet-bestaande transacties. Volgens justitie gaat het in totaal om zo'n 50 miljoen euro aan verdachte geldbewegingen.

Vorige week krijg Juventus bezoek van opsporingsdiensten. In opdracht van justitie werden kantoren van de club in Turijn en Milaan doorzocht. Voorzitter Andrea Agnelli, vicevoorzitter Pavel Nedved en voormalig technisch directeur Fabio Paratici, nu in dienst van Tottenham Hotspur, zijn de verdachten in de zaak.

Juventus heeft te kennen gegeven mee te werken aan het onderzoek.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.