Terug

Volg Vandaag Inside

Op-en-top lenteweer lonkt: donderdag lokaal maar liefst 19 graden!

13 mrt 2024, 12:48

Lekker man: het wordt donderdag opvallend zacht lenteweer, meldt Weeronline. Zo is er een kleine kans dat het kwik in het oosten van Brabant en Limburg zelfs richting de 19 graden gaat.

Op de Waddeneilanden is het donderdag met 13 à 14 graden het minst warm. Dat is altijd nog zachter dan gebruikelijk in deze tijd van het jaar: gemiddeld is het halverwege maart 9 tot 11 graden. Aan de westkust en in het noorden van Nederland wijzen de thermometers naar verwachting 15 of 16 graden aan en in het midden van het land is dat zo'n 17 graden. Het warmst wordt het in het oosten van Brabant of in Limburg. Hoewel de kans erop 20 procent is, is daar een lokale 19 graden niet uitgesloten.

Een officiële lentedag van 15 graden of meer in De Bilt is wel zeker, aldus het weerbureau. Daarmee wordt het de derde officiële lentedag van dit jaar. Het zit er donderdag waarschijnlijk niet in dat er warmterecords sneuvelen. De warmste 14 maart ooit in De Bilt was in 1991, toen het 17,6 graden werd. De hoogste landelijke temperatuur ooit gemeten op 14 maart was is het Limburgse Arcen in 1991: 19,4 graden. Donderdag zijn er verder zonnige perioden en staat er een matige zuiden- tot zuidwestenwind. 's Avonds neemt de bewolking toe en is er in het westen kans op enkele buien.

De Oranjezondag-tafel besprak afgelopen zondag de Week van de Lentekriebels, en dan kunnen deze beelden van Johan Derksen natuurlijk niet ontbreken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.