Terug

Volg Vandaag Inside

’Op dit moment is Ihattaren leuk voor het circus’

’Op dit moment is Ihattaren leuk voor het circus’

28 juli 2021, 10:31

Aad de Mos ziet geen toekomst voor Mohamed Ihattaren bij PSV. De middenvelder meldde zich zondag voor de zoveelste keer ‘ziek’ en lijkt dichtbij een vertrek uit Eindhoven. Een definitieve breuk tussen de club en de speler zou De Mos dan ook niet verbazen. 

‘Ihattaren is ongetwijfeld de meest getalenteerde speler uit de opleiding van PSV, maar het knelpunt is dat hij veel te lang door mensen binnen de club is gepamperd’, zegt De Mos in gesprek met De Telegraaf. ‘Ihattaren is begeleid door CIOS-trainers die vooral dachten aan hun eigen curriculum vitae. Die hebben hem allerlei privileges gegeven omdat ze graag wedstrijden en toernooien wilden winnen. Adil Ramzi, Theo Lucius, Ruud van Nistelrooy en Mark van Bommel hebben dat later als trainers allemaal geprobeerd te corrigeren. Dat is niet gelukt.’

Dat Noni Madueke Ihattaren inmiddels voorbijgestreefd is, helpt ook niet mee voor de middenvelder. ‘Dat is het nieuwe pareltje geworden bij PSV. Madueke is gevaarlijk, kan een mannetje passeren, haalt de achterlijn en heeft veel meer rendement. Trainer Roger Schmidt maakt een goede keuze door hem een basisplaats te gunnen.’

De Mos constateert dat er voor Ihattaren geen toekomst meer is bij PSV. ‘Op dit moment in zijn loopbaan is hij leuk voor het circus. Trainers kijken naar het rendement. Ik denk dat Ihattaren niet het gif heeft om zich terug te knokken.’

Ihattaren kwam vorig seizoen geregeld in botsing met Roger Schmidt. De Duitse trainer verwachtte onder meer een betere instelling van de Utrechter. Ihattaren was vorig seizoen ook een paar keer ziek. In februari bleef hij thuis toen PSV naar Griekenland ging voor de ontmoeting met Olympiakos Piraeus in de Europa League. Drie maanden later miste hij de uitwedstrijd tegen Willem II ook wegens ziekte. De 19-jarige middenvelder heeft nog een contract voor één seizoen. Als PSV nog geld aan Ihattaren wil verdienen, ligt het voor de hand dat de Eindhovenaren hem deze transferperiode nog proberen te verkopen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.