Terug

Volg Vandaag Inside

Op deze manier kwam Haaland maar liefst 20 kilo aan

Op deze manier kwam Haaland maar liefst 20 kilo aan

5 feb 2021, 16:03

Erling Haaland heeft in een korte tijd bij Borussia Dortmund bewezen dat hij behoort tot een van de beste spitsen van de wereld. Het Noorse fenomeen blikt in een interview met het Bundesliga-kanaal terug op de jaren van zijn definitieve doorbraak.

Haaland begon zijn profcarrière bij het Noorse Molde FK, waar hij op zestienjarige leeftijd zijn debuut maakte. 'Toen ik bij Molde kwam, was ik 1,87 meter lang en woog ik 73 kilo. Toen ik tweeënhalf jaar later wegging was ik 1,93 en was ik twintig kilo zwaarder', vertelt Haaland.

Bijzondere eetgewoontes

Een cameraploeg besloot om op bezoek te gaan bij Molde FK, om erachter te komen op welke manier Haaland zoveel kilo is aangekomen. De chefkok van Molde vertelde het volgende: 'Erling at veel gehaktballen, Noorse gehaktballen. En dít was zijn favoriete eten na de gehaktbal: chocolade cupcakes.'

De inmiddels 20-jarige Haaland kan het bevestigen. 'Ik at in die periode als een paard, om eerlijk te zijn. Ik houd van eten en de chefkok maakte echt goed eten. Ik vond het heerlijk. Dat van die chocolade cakejes klopt als een bus. Die waren heel erg lekker.'

Handbal

Haaland kon in zijn jeugd ook kiezen voor een andere carrière. 'Ik was heel goed in handbal, de bondscoach van het Noorse team heeft me zelfs gevraagd of ik voor handbal wilde kiezen. Maar voetballen vond ik leuker.'

In het huidige seizoen maakte Haaland alweer veertien doelpunten voor Die Borussen. Haaland wist na zijn debuut in de Bundesliga al 27 doelpunten in 29 wedstrijden te maken. Vorig jaar won de Noor nog de Golden Boy Award.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.