Terug

Volg Vandaag Inside

'Op 14 mei wordt Ajax kampioen, ik denk dat ze nu doorpakken, staat als een huis'

'Op 14 mei wordt Ajax kampioen, ik denk dat ze nu doorpakken, staat als een huis'

7 feb 2023, 00:00

Aad de Mos is ervan overtuigd dat Ajax dit seizoen kampioen van Nederland wordt. De oud-trainer ziet dat de Amsterdammers onder trainer John Heitinga de weg naar boven weer gevonden hebben.

"Met die vraag hoef je bij mij niet meer aan te komen", reageert De Mos in de rubriek Panenka van het Algemeen Dagblad. "Op 14 mei wordt Ajax kampioen. Het gaat me dan niet om die 1-4 (tegen Excelsior, red.) of 0-5 (tegen SC Cambuur, red.) van de afgelopen weken, maar om de manier van spelen. Dat geeft heel erg veel houvast."

Ajax staat nog met drie punten achter koploper Feyenoord. Donderdag neemt de Amsterdamse club het in de achtste finale van de KNVB-beker op tegen FC Twente en zondag ontvangt het RKC Waalwijk in de Johan Cruijff ArenA. "Er zit alles in om niks meer te gaan verliezen, ook tegen FC Twente niet", vervolgt De Mos. "Ik denk dat ze nu doorpakken. Het staat als een huis."

Tot slot geeft De Mos aan wat het verschil is tussen het spel onder Alfred Schreuder en nu met zijn vervanger Heitinga. "De spelprincipes die Ajax moet hanteren en twee, drie spelers op de goede plaatsen en dan ben je een heel eind. Met dit materiaal moeten ze ook kampioen worden, dat is niks bijzonders, maar het is wel bijzonder dat ze door het verlies van al die andere ploegen nog in de race zitten", aldus Aad300.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.